Понеділок, 29.04.2024, 16:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Череда
14:56
Череда
Лікувальні властивості череди:

Препарати череди трироздільної обладаютсильным бактерицидну, протимікробну, протизапальну,седативну, жовчогінну, сечогінну і потогінну дію, покращують апетит і роботу травлення, нормалізують обмін речовин.

Настій трави череди застосовують в якості вітамінного і протизапальний засіб при виразкових колітах і як жовчогінний і поліпшує апетит засіб. Настої і настойки трави також застосовують для лікування рахіту, гіпертонії, анемії, атеросклерозу, подагри, артритів, ексудативного діатезу і захворювань органів дихання.

Трава череди входить до складу золотушного збору за прописом М. І. Здренко. Всередину траву череди вживають при простуді, головного болю, порушення обміну речовин, цукровому діабеті, золотусі, псоріазі, рахіті, подагрі, радикуліті, захворюваннях печінки і сечового міхура. Траву також використовують для приготування лікувальних ванн для дітей, при різних діатезах, що супроводжуються висипом вугрів, молочним струпом і себореєю.

У народній медицині настої і відвари низки використовують всередину як сечогінний засіб при запаленні сечового міхура, а також при бронхітах, золотусі, рахіті, цукровому діабеті, поганому травленні, застуді, захворюваннях печінки і селезінки. Всередину і зовнішньо - при золотусі, рахіті, вуграх, прищах, фурункулах та інших гноячкових захворюваннях. Ванни і примочки низки використовують для лікування таких шкірних захворювань, як нейродерміт, фурункульоз, екзема та себорея. Відваром трави вмиваються при вугрової висипки і для пом'якшення шкіри.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 967 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0