Понеділок, 29.04.2024, 14:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Ефедра двохколоскова
14:32
Ефедра двохколоскова
Народні назви рослини : хвойник, хвойник двохколосковий, кузьмичева трава.

Опис

Низькі гіллясті ясно-зелені кущі з прутьевидными гілками і темно-сірою корою. Листя зачаткове, у вигляді лусочок. Квітки дрібні, зібрані в невеликі колоски. Плоди ягодоподібні, соковиті, цегляно-червоні. Цвіте в травні - червні.

Поширення

Ефедра зустрічається в південній і середній зонах Росії, на Кавказі, в Середній Азії і Західному Сибіру. Росте на сухих степових схилах і пагорбах з крейдяним і кам'янисто-піщаним грунтом.

Вживана частина: Зелені гілки. Час збирання - серпень.

Хімічний склад. Рослина містить алкалоїди ефедрин і псевдоефедрин, є дубильні речовини, пірокатехін.

Застосування

Рослина відноситься до прадавніх лікарських засобів. Воно було відоме ще древнім грекам, в Китаї під назвою ма-хуанг застосовується близько 4000 років. У Росії великим пропагандистом ефедри був народний лікар селянин Федір Кузьмич Муховников.

Вона посилює збудливість центральної нервової системи, звужує кровоносні судини, стимулює кровообіг, підвищує кров'яний тиск, розслабляє гладку мускулатуру бронхів. Відвар і настій із зелених гілок застосовують для лікування ревматизму, бронхіальної астми, коклюшу, бронхіту, виразкової хвороби шлунку, невралгії, гірської хвороби, малярії. Зовнішньо настоянку ефедри використовують для знеболення суглобів, що запалилися.

Приготування відвару : 20 грамів трави заливають 2 склянками води, доводять до кипіння, на слабкому вогні випаровують до половини. Охолоджують, проціджують. Приймають по 1 столовій ложці 3 рази в день до їди.

Приготування настою:
2 столових ложки трави заливають 1 склянкою окропу, наполягають 30 мін, проціджують. П'ють по 1 столовій ложці 3 рази в день за 30 мін до їди.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 317 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0