Понеділок, 29.04.2024, 13:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 20 » хвощ польовий
15:44
хвощ польовий
Навряд чи знайдеться людина, яка ніколи не бачив би це рослина. Хвощ росте на путівцях і лісових галявинах, у садах і городах, пустирях і газонах. Це рослина активно бере кремнієву кислоту з грунту і відкладає її в своїх клітинах. А оскільки кремнієва кислота є необхідною складовою частиною людського організму (особливо волосся і нігтів, сполучної тканини, шкіри ), то і хвощ займає почесне місце в рецептах травників.

Застосовувана частина Зелені річні пагони. Збирають у червні - серпні.

Застосування
В народній медицині застосовується дуже давно. За своїм сечогінній дії помітно перевершує нирковий чай. У вигляді відвару застосовується при захворюваннях серця, що супроводжуються застійними явищами, а також при різних набряках, пов'язаних із легеневою недостатністю. Відвар хвоща володіє хорошим кровоспинну та протизапальну дію. Його призначають при маткових і гемороїдальних кровотечах, при захворюваннях сечовивідних шляхів. Зовнішньо хвощ польовий використовується для ванн і компресів, для полоскання порожнини рота і горла при запальних процесах.

Приготування відвару:
2 столові ложки трави заливають 1 склянкою окропу, нагрівають на водяній бані в закритому посуді 30 хвилин, настоюють протягом 15 хвилин, потім проціджують. П'ють по 2-3 рази в день через 1 годину після прийому їжі.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 423 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0