Четвер, 02.05.2024, 04:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Грудень » 10 » Кінський каштан
12:04
Кінський каштан
Плоди кінського каштана осінньої деколи застеляють вулиці південних міст щільним килимом і мало хто з мешканців здогадується про те, що є кращим засобом від варикозного розширення вен.

Каштан кінський - красиве високе дерево з густою широкою кроною, прекрасними гронами-квітками і коричневими блискучими плодами. Вони схожі з плодами каштана їстівного, що веде свій рід з сімейства букових. Однак, за неїстівне плодів дерево і отримало свою назву кінського каштана.



У плодах каштана міститься до 25 різних флавоноїдів, эсцил, сапоніни, вітамін Е, пуринові основи, вітаміни групи В, крохмаль, дубильні речовини, жирну олію і стироли.

Основна медична цінність каштану - це його здатність підвищувати стійкість стінок кровоносних судин. У народній медицині каштан кінський застосовують, у першу чергу, при варикозному розширенні вен, спазмах судин, для профілактики тромбозів і тромбофлебіту, зміцнюючи з його допомогою стінки вен. Це попереджає утворення тромбів і допомагає їх розсмоктуванню, добре розширює судини, знижує артеріальний тиск. Застосовують кінський каштан і при лікуванні геморою, виразок гомілки, аденомі простати, простатит, пухлинах головного мозку, ревматизмі, жіночих захворюваннях, кістозно-фіброзною мастопатії і променевої хвороби.

Лікувальний мають плоди, квітки, листя і навіть кора каштана кінського. Плоди сушать у затінку на відкритому повітрі протягом 3-4 тижнів. На горищі їх можна висушити за 1,5-2 тижні, а в термосушилке при температурі нагріву 40-60 градусів 2-3 дні.

При лікуванні каштанів найзручніше використовувати спиртову настоянку плодів. Щоб її виготовити 50 грамів подрібнених плодів залити 0,5 л горілки, настоювати тиждень і приймати від 5 до 10 крапель 3-4 рази на день. Лікування проводиться курсами по 15-20 днів. Більш концентровану спиртову настоянку корисно застосовувати у вигляді компресів на варикозних венах.

Для лікування ревматизму і хронічного артриту спиртову настойку квіток каштана у співвідношенні 1:10 приймають до їди по 40 крапель 3 рази на день. Нею також натирають хворі суглоби для зменшення болю.

Приймаючи настоянку каштана кінського необхідно контролювати згортання крові, оскільки лікування їм протипоказано при гіпотонії і зниженої в'язкості крові. Передозування настоянки може викликати судоми кінцівок, зокрема, пальців рук.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 640 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0