Понеділок, 29.04.2024, 12:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Кмин
16:08
Кмин

Це рослина навряд чи хтось бачив в навколишній природі, але напевно знайомий з ним завдяки пахучим насінню, якими рясно присмачується бородинський хліб та інша випічка.
Однак, окрім приємного пряного смаку у кмину є безліч цілющих властивостей, знати про які буде корисно всім.

Вживання кмину з їжею покращує виділення шлункового соку, добре знімає коліки і метеоризм. Насіння кмину володіє яскраво вираженим протибактеріальний, сечогінну, вітрогінну, антисептичною і протизапальною властивістю. Добавка кмину в їжу добре освіжає подих і знижує слиновиділення. 


Використовувати масло кмину - значить успішно проводити профілактику простатиту та інших хвороб сечостатевої системи. Крім цього, кмин - відмінний антидепресант, тому його потрібно вживати при істеричних станах, безсонні, дратівливості, підвищеної збудливості.

Насіння кмину володіє відмінним антибактеріальну, отхаркивающем і протизапальною дією, тому його застосовують при простудних захворюваннях, бронхіальній астмі, бронхіті і кишкових інфекціях. Крім того, ця рослина нормалізує обмін речовин, покращує роботу травних залоз. Його корисно додавати при надлишковій вазі. Насіння кмину прискорює регенерацію тканин, помітно покращує вигляд шкіри. Його можна вживати при гастритах зі зниженою кислотністю і недокрів'ї.

Крім звичайного, чорний кмин корисний для імунітету. Він зменшує запаморочення, вушну біль, відновлює кровообіг, стимулює фізичну активність. Кмин - гарне молокогонное засіб тому він корисний для годуючих мам. Ця спеція тонізує роботу внутрішніх залоз і знімає спазми, а також полегшує менструальні болі.

Кілька грам кмину в день достатньо для того, щоб підвищити імунітет, позбутися від проблем з травленням, знизити підвищений артеріальний тиск, поліпшити роботу нирок і серця. Крім цього кмин допомагає вигнати глистів.

Протипоказання. Додавати кмин в їжу не слід людям, які страждають жовчнокам'яною хворобою, гастритом з підвищеною кислотністю і цукровий діабет. Не можна вживати цю спецію при ішемічній хворобі серця, тромбофлебіті і після інфаркту. Вагітним жінкам кмин можна їсти в дуже обмежених кількостях. 

Категорія: каталог трав | Переглядів: 382 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0