Субота, 20.04.2024, 02:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Грудень » 10 » Коланхоэ (домашній женьшень, золотий вус)
12:27
Коланхоэ (домашній женьшень, золотий вус)
Це дивовижне рослина, назва якого китайською мовою означає «живородяща», дивує своєю унікальною особливістю навіть найдосвідченіших знавців флори. Деякі рослини здатні вирощувати на своїх листках маленьких «діток» - готові рослинки з листям і корінням, обпадаючими і проростає без жодного зовнішнього втручання. Медична латинь також зазначила це незвичайне властивість коланхоэ і тому його ботанічний титул звучить як «живий листок» або Bryophyllum. Рід цього лікарського рослини налічує близько двох сотень різновидів.

В основному використовується для посадки в контейнери і висячі кошика. Золотий вус, застосування якого досить широке, використовується також і в медицині. В фармацевтичних цілях його застосовують в Європі і Росії. Біологічні речовини, що містяться в рослині, здатні боротися з багатьма видами інфекції, стимулювати обмінний процес, а також підвищити рівень імунітету.

Золотий вус володіє високими лікувальними властивостями при багатьох захворюваннях: таких як хронічний панкреатит, бронхіальна астма, цукровий діабет, виразка шлунка, післяопераційні спайки, фіброміоми, міоми, кіста яєчників, камені в нирках, хвороби печінки і жовчного міхура та інші.



Багато успішно лікувалися золотим вусом від важких захворювань. Якщо ви, не дай Бог, вже страждаєте одним з них, не піддавайтеся спокусі лікуватися самостійно, навіть якщо ви вважаєте, що золотий вус - ваша остання надія. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Можна поєднувати лікування золотим вусом з іншими препаратами, що вам потрібно приймати регулярно? Якщо так, то за якою схемою? Якщо ні, то потрібно чекати закінчення основного курсу лікування, щоб випробувати золотий вус? Якою має бути дієта? Ось питання, відповідь на які може дати тільки ваш лікар. Навіть досвідчений фітотерапевт не знає особливості перебігу вашої хвороби, реакції вашого організму на прописані ліки і стадію захворювання.
Увага! У разі тяжкої хвороби не поєднуйте прийом золотого вуса з регулярно прийнятими синтетичними препаратами, попередньо не проконсультувавшись з лікарем,а тим більше не намагайтеся їх скасувати на користь золотого вуса без такої консультації.
Золотий вус несумісний з нікотином може викликати сильну алергічну реакцію.

У наших квартирах прижився вид коланхоэ, який ростить «діток» на своїх листках. Він носить назву каланхое Дегремона. Вирощування його повністю виправдано. Незважаючи на те, що він не завжди може порадувати своїх господарів квітами, лікарська цінність його настільки велика, що рослина отримало в народі почесну назву «домашній женьшень».

До нас цей вид потрапив з Африки. У переліку лікарських рослин Африки коланхоэ займає почесне місце. Цей мешканець тропіків цьому є джерелом цінних мікроелементів, біологічно активних речовин і органічних кислот.

Для виготовлення лікарського соку з листя коланхоэ їх потрібно зрізати не раніше, ніж за 7 днів до переробки і потримати в холодильнику. Після цього соковиті листя слід перетерти на соковижималці або в міксері, відокремити сік, процідити його і відстоювати 2 діб у холодильнику. При зберіганні в холодному місці після стерилізації сік зберігає свої властивості протягом 1 року. Їм можна успішно виразки та шкірні захворювання. Для цього достатньо зробити пов'язку і просочити її соком. Такий компрес можна також застосовувати для прочищения ран і витягування гною.

Сік з листя каланхое призначають для зупинки кровотеч з ран, для лікування опіків, при шкірних висипах і екземі, фурункулах, ерозії шийки матки і тріщин сосків. Для цього на уражене місце слід нанести 2-3 краплі соку. Курс лікування становить від 6 днів.

Лікування волосся в домашніх умовах також можна проводити соком коланхоэ, оскільки він відмінно зміцнює волосся і додає їм блиск.

Відмінно зарекомендував себе каланхое і при лікуванні нежиті, а також як засіб профілактики грипу. Для цих цілей потрібно закопувати в кожну ніздрю по 2 краплі розведеного водою соку 3 рази в день. При туберкульозі можна приймати сік всередину 2 рази на день по 1/2 чайній ложці після їди, розводячи його водою у співвідношенні 1 частина соку на 3 частини води. При захворюваннях горла простудного характеру сік необхідно змішати навпіл з водою і полоскати їм горло кілька разів в день.

Для лікування псоріазу, хворі місця слід змащувати такою сумішшю: масло евкаліпта - 30 г, сік каланхое - 10 г, мед - 10 р. Мазь перед вживанням настоюється 3 дні і зберігається в посуді з темного скла.

Каланхое лікує запалення ясен, парадонтоз і стоматит. Для цього соком рослини потрібно змочити марлеві тампони і накладати їх на хворі місця у вигляді аплікацій на 15 хвилин 3-4 рази в день. При парадонтозі можна проводити інгаляції соком каланхое.

При помутнінні очного склоподібного тіла застосовують такий склад: 1/2 їдальні ложки свіжовичавленого соку каланхое, 1 столова ложка соку алое і 1/2 столової ложки соку рослини живородки. Всі складові перемішують і закопують цю суміш в обидва ока 2 рази на день по 2 краплі.

Свежеразмятые листя коланхоэ добре зводять видаляють бородавки, якщо їх прикладати до них у вигляді пов'язки. Іноді буває достатньо 4 - х процедур для їх видалення.

Спиртовою настойкою каланхое можна успішно зняти біль і лікувати варикозне розширення вен. Рецепт приготування настойки: 1/2 півлітрової пляшки наповнити різаними листям каланхое і залити доверху горілкою або 70%-ним спиртом. Поставити в темне місце і періодично збовтувати. Через тиждень настоянку можна використовувати. Натирати ноги слід увечері, починаючи від стоп і далі до колін і вище. Біль в ногах проходить практично відразу, але для зникнення сітки вен процедуру необхідно повторювати протягом 4-х місяців.

Сік каланхое має і вираженим знеболюючим дією. Він не гірше новокаїну знеболює різні рани на тілі, знімає біль при виразці шлунка і в порожнині рота.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 1090 | Додав: moderator | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0