П`ятниця, 03.05.2024, 16:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Жовтень » 6 » Лопух великий (реп'ях)
16:22
Лопух великий (реп'ях)
Народні назви: лопушник, реп'ях, реп'яховий корінь, дедовик, реп'ях.

Застосовувана частина:
Коріння і листя. Листя збирають в червні-вересні, а коріння копають восени.

Хімічний склад:
У коренях містяться вуглевод інулін, протеїн, пальмітинова і стеаринова кислоти, глікозид арктіін, дубильні речовини і ефірне барданове масло, багато вітаміну С.

Застосування:
Лопух має сечогінну, потогінну, молокогонным і протизапальною дією. Настій з коренів застосовують при виразці шлунка, шлунковій кровотечі, гастритах, нирковокам'яній хворобі, ревматизмі і подагрі, при хронічних запорах, затримці менструацій і різних шкірних захворюваннях.



Свіжі або розмочені сухі листя прикладають до опіків, до запалених ущільнень для розм'якшення, настій з листя застосовують для полоскання порожнини рота.

Це лікарська рослина можна успішно використовувати в боротьбі проти випадіння волосся. Якщо полоскати голову відваром кореня лопуха, ви додасте свої волоссю блиск, шовковистість і густоту. Сьогодні є спеціальні шампуні, маски професійні для лікування волосся, інша косметика для волосся, де використовується екстракт коренів лопуха.

Приготування настою:
1 столову ложку сухих коренів заливають 2 склянками окропу, настоюють 2 години. Приймають гарячим по ½ склянки 2-4 рази на день. Настій з коренів на мигдалевому або оливковій олії (реп'яхова олія) застосовують як зовнішній засіб для зміцнення волосся.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 572 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0