Понеділок, 29.04.2024, 13:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 26 » Насіння льону
08:44
Насіння льону
В крихітних насінні льону ховається безліч лікувальних властивостей. Це люди дізналися і почали використовувати ще в 3 тисячолітті до нашої ери.

У 8 столітті короля Франції Карла Великого настільки захопили надзвичайно цінні лікарські властивості цих насіння, що він видав закон, яким піддані зобов'язувалися вживати його. У наші дні вчені повністю підтвердили правоту монарха.

Насіння льону містить безліч поживних речовин, проте, його головну цінність представляють 3 компонента:

Жирна кислота омега-3
Лігнани. Їх у насінні льону міститься в 100 разів більше, ніж в інших продуктах.
Клітковина. Лляне насіння - незамінний джерело двох видів клітковини - розчинної і нерозчинної. Перша міститься у фруктах, овочах і бобових. Вона розбухає у воді і, як губка, допомагає вивести шкідливий холестерин і жовчну кислоту з травного тракту. Розчинна клітковина в шлунку активно поглинає воду і перетворюється на желе. У результаті шлунок заповнюється, викликаючи відчуття ситості.

Корисні властивості насіння льону.


Лікування онкозахворювань насінням льону:
В результаті досліджень встановлено, що лляне насіння може запобігати раку. Його протипухлинні властивості допомагають в лікуванні раку простати, молочної залози і товстої кишки.

У дослідженнях було виявлено, що омега-3 перешкоджає появі ракової пухлини.

Лігнани лляного насіння допомагають запобігти розвитку раку, викликаного гормональними проблемами. Вони блокують ті ферменти, які беруть участь у гормональному обміні і викликають появу пухлин.

Лікування серця та судин:
Омега-3 допомагає лікувати серцево-судинних захворювань за рахунок здатності: Ліквідувати запальні процеси Знижувати рівень холестерину. Дослідження, проведені французькими та канадськими вченими з участю жінок у стадії менопаузи, показали, що прийом 4 столових ложок насіння льону в день протягом 1 року суттєво знижує рівень поганого холестерину.
Нормалізація серцебиття. Омега-3, приводить в норму серцевий ритм, чим допомагає в лікуванні аритмії і проблем серцевої недостатності.
Відновлюється кровообіг в тканинах і тим самим запобігає скупчення білих кров'яних тілець у стінок артерій.
Попереджається розвиток атеросклерозу. Прийом лігнанов лляного насіння, на 70% скорочує розростання тканин при атеросклерозі.

Лікування діабету:
Щоденне вживання лігнанов лляного насіння допомагає стабілізувати рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Лікування запальних процесів:
Поєднання лігнанов і омега-3 добре знижує запальні процеси, які супроводжують астму і хворобу Паркінсона.

Лікування припливів:

Дослідження показали, що всього дві столові ложки насіння льону майже в 2 рази знижують інтенсивність припливів. Пацієнтки відчули поліпшення вже через 1 тиждень прийому лляного насіння, а максимальний позитивний результат був досягнутий через два тижні.

Насіння льону - ефективна профілактика і лікування хвороб.

Категорія: каталог трав | Переглядів: 744 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0