Субота, 20.04.2024, 00:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 30 » Подорожник
15:05
Подорожник
Його називають «слід білої людини»... Подорожник, росте на всіх континентах і з давніх часів увійшов в лікарську скарбничку народів.

Хімічний склад.
Листя багаті калієм і лимонною кислотою, містять глікозид аукубін, гіркі й дубильні речовини, каротин, вітамін До, ферменти. Насіння містять слиз (44 %), жирне масло (до 22 %), олеїнову кислоту і стероїдні сапоніни.

Всі знають про те, як добре подорожник лікує виразкову хворобу шлунка, різні зовнішні рани, печінка і нирки, хвороби легенів. 

А ось про нетрадиційні методи застосування цієї рослини знає значно менше людей. У часи Запорозької Січі з його допомогою послів віднаджували від поганої звички палити трубку. Для цього листя подорожника збирали після дощу, коли вони добре обвітрилися і обсохнули. З обривали листя черешки і сушили в тіні, після чого заварювали в глиняному глечику велику дрібку. Пити отриманий відвар потрібно було потроху, але часто, весь день до настання ночі. Залежно від тривалості пиття пропадає і бажання палити.


Наведемо кілька корисних рецептів з цієї рослини:

При водянці потрібно з'їсти кілька сухариків з сірого, чорного або білого хліба без всякого напою, після чого з'їсти від 5 до 10 штук листя подорожника за один прийом. Протягом години слід утримуватися від пиття. Процедуру необхідно повторити 2-3 рази. Даний метод лікує водянку будь-якого типу (навіть пухлинну).

При астмі, бронхіті, кашлі, бронхіті курця візьміть 7 свіжого листя подорожника або 2 столові ложки сухого листя і залийте склянкою окропу. Остудіть, але не проціджуйте! Пийте по 1 столовій ложці від 6 до 7 разів на день. Вранці і на ніч випивайте по 1/4 склянки настою.

Від простатиту і імпотенції:
Зберіть сухі стрілки подорожника. З осені і до квітня готуйте відвар з них разом з насінням, даючи 1 столову ложку сировини на півтори склянки окропу. Наполягати потрібно від 10 до 15 хвилин. Пити 3-4 рази на день по півсклянки. Чоловікам, які досягли віку 35 років слід пити настій подорожника не тільки в цілях лікування збоїв в потенції, а також для профілактики простатиту. До речі, в давнину цей простий рецепт був суворо зберігаємо арабськими лікарями. Історія замовчує про те, як про нього дізналися російські ченці з Соловків. Вони збирали на своєму острові стрілки цієї рослини і продавали цю древню «віагру» аптекарям.

Відвар насіння подорожника здатний допомогти при клімаксі, регулюючи рясні менструації і кровотечі, що супроводжуються поганим настроєм, болями і депресією. Для цього потрібно залити склянкою окропу 1 столову ложку насіння після чого на малому вогні пропарити суміш на водяній бані 4-5. Після остигання приймати по 2 столовій ложці 4 рази на день. 2-3 дні відвар можна зберігати в холодильнику. Пити його треба теплим, додавши трохи окропу. Цей же рецепт ефективний і при чоловічому клімаксі.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 717 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0