Понеділок, 29.04.2024, 14:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 30 » Полин
14:54
Полин
Для лікарської сировини використовуються листя і верхівки з квітками.

Препарати з полину активізують виділення жовчі, шлункового і панкреатичного соку, покращують апетит, моторику шлунка і кишечника, володіють противиразкову, протизапальну дію, активізують імунітет.

Заготовляють полин у період цвітіння рослини, зрізуючи ножем верхівки довжиною 20-25 см без грубих частин стебла. Препарати полину посилюють жовчовиділення, стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту і покращують травлення.

Препарати полину використовують як протизапальний та спазмолітичний засіб при терапії бронхіальної астми, екземи, ревматизму.



Настої полину використовуються при гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, ентероколіті, захворюваннях печінки і нирок, ревматизмі, недокрів'ї, аскаридозі, безсоння, анемії, ожирінні, метеоризмі, мігрені, туберкульозі легенів, гіпертонічній хворобі, при лихоманці, набряках, геморої, неприємному запаху з рота, епілепсії, білях, при неврастенії, паралічі, подагрі, печії, холері, для лікування алкоголізму, задишці, укусах комах.

У вигляді компресів і примочок полин застосовують при захворюваннях суглобів, очей, ударах; у вигляді мазі для лікування ран, виразок, обморожень, опіків, свищів. Полин часто використовують у вигляді клізм проти глистів.

Сік полину регулює роботу підшлункової залози і шлунка, підсилює жовчовиділення, знімає здуття живота, нормалізує кислотність, запальні процеси в області сліпої кишки, усуває спазм товстого кишечника.

Мазь з полину: 10 г згущеного екстракту трави змішати з 100 г рослинної олії.

Настій полину: 10 г трави (2 столові ложки) залити 200 мл кип'яченої води, нагрівати в емальованому посуді на киплячій водяній бані при закритій кришці в теченіе15 хвилин, потім дати настоятися півгодини-годину, процідити. Об'єм настою довести кип'яченою водою до 20 мл Пити по одній столовій ложці 3 рази на день за 20 хвилин до їжі.

Чай з полину: 1 чайну ложку полину залити 0,5 л окропу, настоювати 20 хвилин. Пити 3 рази в день по 1/4 склянки за 30 хвилин до їди, додаючи мед за смаком.

Апетитний збір:
Деревій, трава - 20 г
Полин, трава - 80 г

Протиалкогольний збір:
Чебрець повзучий, трава - 80 г
Полин, трава - 20 г

Взяти 15 г суміші залити 200 мл кип'яченої води, прокип'ятити 10 хвилин, настояти і процідити. Залишок віджимають, об'єм відвару доводять кип'яченою водою до 200 мл П'ють по 1/5-1/4 склянки 3 рази в день протягом місяця, потім після 1-1,5-місячної перерви курс повторюють.

Обережно!
Тривалий употребеление полину може призвести до отруєння. Тому між курсами прийому полину слід робити перерви тривалістю до 2 місяців. Не можна зловживати полином при недокрів'ї. Препарати полину протипоказані при вагітності.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 524 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0