Понеділок, 29.04.2024, 16:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 26 » Пустирник
15:16
Пустирник
Лікувальні властивості
Пустирник впливає на організм, подібно конвалії і валеріани. При цьому ефект від його застосування краще, особливо при фітотерапії серцево-судинних неврозах.

Настоянка на основі пустирника знижує артеріальний тиск, нормалізує серцевий ритм і підвищує силу серцевих скорочень. Пустирник має спазмолітичну та заспокійливу дію. Крім цього, трава прекрасний засіб для нормалізації менструального циклу та поліпшення травлення.

Препарати на основі пустирника призначають при нервозності, депресії, кардіосклерозі, безсонні, неврастенії. Пустирник допомагає при збільшенні щитовидної залози, розлад шлунково-кишкового тракту, запалення кишечника, мізерних місячних. Пустирник можна пити у вигляді чаю для нормалізації роботи нервової системи. Для лікування опіків і ран пустирник застосовують зовнішньо, оскільки він має сильну протизапальну і антибактеріальну дію.



Побічні дії і протипоказання:
Артеріальна гіпотензія і брадикардія

Відвари з пустирника застосовуються:

При нервовому розладі:
10 г глід (квітки) - 20 г сухих листків кропиви собачої, 5 м валеріани (коріння) , 10 г листя меліси лікарської, 15 г звіробою, залити окропом, настояти 20-30 хвилин і пити теплим за 2 години до сну.

При цукровому діабеті і дистонії кровоносних судин готують відвар на основі пустирника, валеріани, листя меліси і звіробою . 2 чайної ложки суміші заливають окропом, 15 хвилин настоюють і п'ють теплим 3 рази на день.

Чай з пустирника: 2 чайної ложки сухого собачої кропиви заливають кип'яченою водою і настоюють 10 хвилин, процідити і пити маленькими ковтками. 1 чашку 2-3 рази в день. Курс лікування - 2-4 тижні.

Настоянка пустирника є в будь-якій аптеці. Самим приготувати також нескладно: подрібнене листя кропиви собачої (20 г) заливають 100 мл спирту. Наполягають 4 днів і застосовують по 30-40 крапель 3 рази протягом дня. Цей засіб допомагає при задишці, неврозах і прискореному серцебитті, на ранніх стадіях гіпертонії.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 957 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0