Понеділок, 29.04.2024, 18:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Траволікування

Головна » 2013 » Вересень » 26 » Селера
09:03
Селера
Є сильним сечогінним засобом, покращує функцію нирок, затримує відкладення солей у суглобах і нирках. Сік цієї рослини допоможе людям, схильним до куріння, вживання солодощів, допомагає при лікуванні алкоголізму (для цього використовують свіжоприготований сік). Сік селери знімає перевтому, покращує виведення токсинів з організму, допомагає очищенню крові.
Ще Гіппократ говорив, що при розладнаних нервах селера має бути не тільки ліками, а й повсякденною їжею.

Японці давно застосовують для лікування ревматизму «сельдерейную дієту», за якою хворий цілий місяць харчується селерою, приготованим за різними рецептурами.
Рекомендований селера при авітамінозі, корисний людям, схильним до діабету. Він допоможе при ожирінні і артриті, а також всім тим, хто мріє мати струнку фігуру. Одне застереження: селера шкідливий в період годування груддю, вагітним жінкам і немовлятам. Травники використовують цю рослину для лікування задишки, при метеоризмі, проти цинги і для підвищення статевого потягу. 


При відкладенні солей
1 літром води залити 4 гр подрібненого кореня селери, наполягати 8 годин, процідити і приймати по одній чайній ложці 3 рази в день.
Можна пити свіжий сік з коріння селери по 1-2 чайних ложки за півгодини до їди 3 рази в день.

При ревматизмі
2 склянками окропу залити 1 столову ложку подрібненого свіжого кореня селери і настоювати 4 години в закритому посуді, процідити. Пити по 2 столові ложки 3 рази на день за півгодини хв до їди при подагрі, ревматизмі і болю в суглобах.

При алергії
Сік зі свіжого кореня селери. Його потрібно приймати 3 рази в день по 1-2 чайних ложки за півгодини хв до їди. Можна також пити настій - 2 столові ложки коренів настоюють 2 години в 1 склянці холодної води, проціджують. Приймати по 1/3 склянки 3 рази на день до їди. Настій і сік з кореня селери допомагають при алергічної кропивниці.
Категорія: каталог трав | Переглядів: 419 | Додав: moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 3
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0